ورود به بورس

ورود به بورس

روش‌های ورود به بورس یکی از موضوعاتی است که علاقه‌مندان به بازار سرمایه برای ورود به بورس، همواره به دنبال آموزشی گام به گام درباره آن هستند. یکی از سوالات اغلب افراد این است که نحوه ورود به بورس چگونه است؟ در این مطلب مرحله به مرحله نحوه ورود به بورس را توضیح دادیم. در ادامه با ما همراه باشید.

از کجا شروع کنیم؟

نقطه ورود به معامله در بورس، دریافت کد بورسی و کد معاملاتی است. ورود به بورس و سرمایه‌گذاری در بازار سهام می‌تواند یک راه عالی برای افزایش سرمایه و دستیابی به اهداف مالی باشد. نبود دانش و اطلاعات کافی از مراحل ورود به بورس، می‌تواند منجر به تصمیمات نادرست و ضررهای مالی شود. شروع مراحل ورود به بورس:

گام اول: کد بورسی و ثبت نام در سجام

ورود به بورس کارگزاری

همان‌طور که برای پس‌انداز یا انتقال پول، نیاز به افتتاح حساب بانکی دارید، ثبت نام در سجام، اولین قدم برای دریافت کد بورسی و معاملاتی در بازار سرمایه است. بر اساس شیوه‌نامه سازمان بورس همه سرمایه‌گذارها لازم است در سجام ثبت‌نام کنند. دریافت کد بورسی به دلیل ایجاد امکان ثبت‌نام غیرحضوری و طی کرد‌ن تمامی مراحل به صورت اینترنتی به فرآیندی آسان و کم هزینه تبدیل شد‌ه است.

به طور خلاصه، مراحل دریافت کد بورسی سجام و ثبت نام در کارگزاری به صورت زیر است:

  • ثبت نام در سامانه سجام
  • احراز هویت
  • دریافت کد بورسی
  • ثبت نام در کارگزاری و اخذ کد آنلاین

برای ثبت‌نام در سامانه سجام کافی است به نشانی اینترنتی www.sejam.ir مراجعه کرده و با انتخاب “ثبت نام سجام”، ثبت نام خود را آغاز کنید و مراحل ثبت نام خود را تکمیل کنید.

علاوه بر خرید و فروش سهام در بورس، امور دیگری نیز در بازار مالی با استفاده از کد بورسی امکان‌پذیر است؛ به عنوان مثال، اخذ کد PRX (کد سبدگردانی)، صدور واحد‌های صندوق سرمایه‌گذاری، دریافت سود سهام و… همگی با کمک این کد صورت می‌گیرد.

فراموشی کد بورسی و کد پیگیری سجام

همان‌طور که  گفتیم، کد بورسی، شناسه‌ای است که برای هر فرد منحصربه فرد بوده و تاریخ انقضا ندارد؛ بنابراین در صورت فراموشی کد معاملاتی در بازار سرمایه نمی‌توانید برای دریافت مجدد آن اقدام کنید و تنها راه دسترسی دوباره به این شناسه، بازیابی آن است. برای این‌کار کافیست به سایت سجام مراجعه کنید و کد بورسی‌تان را بازیابی کنید.

ثبت نام در کارگزاری؛ سامانه ورود به بورس

کارگزاری بورس یک واسطه میان خریداران و فروشندگان است و کاربران می‌توانند در لحظه، معاملات بی‌شمار با کارمزد مناسب و با سرعت بالا انجام دهند؛ همچنین آمار و داد‌ه‌های دقیقی نیز از تعداد و قیمت این معاملات در اختیار مشتریان و سایر استفاده کنندگان از این داد‌ه‌ها قرار می‌دهد که همین امر باعث افزایش شفافیت اطلاعاتی حین معامله می‌شود.

لازم به ذکر است که در مرحله ثبت نام در سامانه سجام مبلغی به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز می‌شود. پرداخت این هزینه هنگامی که به صورت مستقیم به سامانه سجام مراجعه شود الزامی است.

معیارهای زیر می‌تواند در انتخاب کارگزاری مناسب کمک کنند:

  • اعتبار و مجوز: کارگزاری مورد نظر دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار باشد.
  • خدمات و امکانات: خدمات و امکانات کارگزاری مانند پلتفرم‌های آنلاین، مشاوره‌ تخصصی، تحلیل‌های بازار و… بررسی شود.
  • هزینه‌ عملیاتی و کارمزد: بررسی مقایسه هزینه‌ها و کارمزدهای کارگزاری‌ها، برای انتخاب بهترین کارگزاری ضروری است.

افتتاح حساب معاملاتی

پس از انتخاب کارگزاری، باید یک حساب معاملاتی در آن کارگزاری افتتاح کرد که این امکان را می‌دهد تا معاملات، در آن انجام شود، پس از دریافت کد بورسی و کد معاملاتی آنلاین از کارگزاری و ارائه مدارک شامل مدارک شناسایی، اطلاعات بانکی و فرم‌های افتتاح حساب، می‌توان وارد سامانه معاملات (پنل معاملاتی) شد. این سامانه‌ معاملاتی امکان خرید و فروش سهام و انجام معاملات را می‌دهد.

واریز وجه به حساب معاملاتی؛ یکی از روش‌های ورود به بورس

برای شروع معاملات در بازار سرمایه، باید پولی را به حساب معاملاتی خود واریز کرد که این وجه به عنوان سرمایه اولیه برای خرید سهام، مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از واریز سرمایه اولیه و دسترسی به سامانه‌ معاملاتی، می‌توان معاملات خود را در بورس آغاز کرد. باید به این نکته توجه کرد که پس از ورود به سامانه معاملاتی، با جستجوی نماد مورد نظر و قرار داد‌ن قیمت و مقدار سهام مورد نظر، صاحب بخشی از سهام شرکت شد.

حداقل مبلغ لازم برای ورود به بورس چقدر است؟

ورود به بورس کارگزاری

حداقل مبلغ برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری به صورت غیرمستقیم در بورس، 100 هزار تومان است و برای سرمایه گذاری در سهام به حداقل 500 هزار تومان سرمایه اولیه نیاز است. بسیاری از متخصصان بازار سرمایه با همین حداقل مبلغ، شروع به سرمایه‌گذاری کردند و اکنون در دنیای بورس، حرفی برای گفتن دارند. برای ورود به بورس، بهتر است با مبالغ کم و حداقلی شروع به سرمایه‌گذاری کرد و با تجربه و آگاهی به مرور، سرمایه خود را افزایش داد.

مواردی که تاکنون ذکر شد، مراحل ورود به بورس است که برای شروع و انجام معاملات ضروری است؛ نحوه ورود به بورس اوراق بهادار و فرابورس برای سرمایه‌گذاران یکسان است. به همین جهت، این دو بازار را در یک گروه قرار می‌دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن